Voeding en Verzorging

Als kinderdagverblijf spelen wij een belangrijke rol in het aanleren van gezonde eet- en beweeggewoontes bij jonge kinderen. Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt zeker ook voor een gezonde leefstijl. Dat houdt in beperkt gebruik van suikers en voldoende variatie in verantwoorde voeding. Wekelijks worden onze locaties voorzien van boodschappen.

Voeding

Omdat wij zelf de inkoop in beheer hebben kunnen wij zorgen voor een goede diversiteit in producten en kunnen wij voldoende variatie in voeding aanbieden. Naast de standaard appels, peren en bananen wordt er ook seizoensgebonden fruit ingekocht zoals mandarijnen, druiven, meloen, perziken, mango’s, aardbeien etc. Ook tomaten, paprika’s, augurken, komkommer, mais e.d. zijn onderdeel van ons assortiment.

Bij de aanschaf van broodbeleg en zoetwaren voor op brood, drinken, koekjes e.d. letten wij erop dat de producten zoveel mogelijk zijn aangezoet met natuurlijke fruitsuikers. Vegetarisch broodbeleg behoort ook tot het assortiment.

Voor de baby’s geldt dat wij een standaardassortiment melk aanbieden. Indien niet anders met u afgesproken geven wij melk tot en met 15 maanden.

Tot onze melksoorten behoren de standaard melksoorten, bv. Nutrilon, Hero Friso, Omneo, Kruidvatvoeding, Etos melkvoeding en Bon Bebe melksoorten. Eventuele andere melksoorten die buiten het assortiment vallen, dienen zelf meegenomen te worden.

Ook Nutriton (Johannesbroodpitmeel) en diverse soorten pap worden aangeschaft. Het fruithapje wordt dagelijks gepureerd en bestaat uit vers (seizoen-)fruit met (indien gewenst) liga (stap 1, stap 2). Het is verstandig thuis met het eerste fruithapje te oefenen alvorens wij op het dagverblijf fruit gaan geven.

Verzorging

Wij voeren luiers en (sensitive) lotiondoekjes van Kruidvat. Overige standaard verzorgingsproducten zijn: Sudocrem, Bepanthene Baby en Glycerine.