Kinderdagverblijven

   Home » Medewerkers » Laura Koldenhof

   Laura Koldenhof

   Hallo, ik ben Laura Koldenhof. Sinds 2010 kom ik al bij De Drie Villa’s over de vloer. Mijn dochter en zoon hebben beiden genoten van hun tijd in Duivenkamp en in Boomstede. Inmiddels zijn zij nu naar de basisschool.

   In 2012 ben ik begonnen met mijn opleiding pedagogisch medewerker en ben ik begonnen met mijn stage bij Villa Mikmak. Na het behalen van mijn diploma heb ik een jaar gewerkt bij Villa Fantasia om vervolgens weer terug te keren bij Villa Mikmak. Vanaf 2018 werk ik nu op de babygroep bij Villa Merlijn.

   Het communiceren met kleine baby’s vind ik een van de mooiste dingen die er zijn in mijn werkzaamheden. Het oogcontact, de eerste lachjes, het contact zoeken, de eerste herkenning naar je als leidster en noem het maar op. Ik denk dat er soms onvoldoende stil bij gestaan wordt dat dit voor deze jonge doelgroep ontzettend belangrijk is. Een goede hechting is de basis van een zelfverzekerde baby die zich veilig voelt. En een goede hechting maakt dat een baby op ontdekking uit gaat en zo gestimuleerd wordt in zijn of haar ontwikkeling.
   Sensitief, respectvol en met aandacht om gaan met de baby’s is iets wat ik zeer belangrijk vind. Het belang van het kind staat bij mij ten alle tijden voor op.

   In 2019 heb ik mijn diploma Babyspecialist behaald waardoor ik nog professioneler en bewuster mijn werk kan uitvoeren. In 2020 heb ik mijn certificaat Kindertherapeut behaald. Op deze manier kan ik nog meer betekenen voor de ouders en vooral voor de kinderen. Als er bijvoorbeeld zaken zijn wat men lastig vindt kan ik altijd proberen te helpen. Denk hierbij aan ontwikkelingsproblematiek, opvallend gedrag, maar ook opvoedkundige vragen en steun voor de ouders en pedagogisch medewerkers als zij een vraag hebben.

   Naast mijn passie voor het werken met jonge kinderen geniet ik privé van mijn gezin, zit ik vaak met mijn neus in een boek, ben ik graag buiten in de natuur en kan ik genieten van leuke uitjes.