Eefje Wevers

Mijn naam is Eefje Wevers. Samen met mijn partner en drie kinderen woon ik in Maarssen.

Na een jaar stage te hebben gelopen bij De Drie Villa’s Kinderdagverblijven op locatie Villa MikMak heb ik mijn opleiding SPW afgerond. Na het behalen van mijn diploma heb ik in juli 2012 een fulltime baan bij locatie MikMak aangenomen. Na de geboorte van mijn tweede kind ben ik 3 dagen gaan werken.

Ik werk op een verticale groep. Zodoende krijg ik van alle leeftijdsgroepen de fases en ontwikkelingen mee. Werken in de kinderopvang is afwisselend, ontzettend leuk en leerzaam. Ik doe dit werk dan ook met overgave en plezier.

Over de functie van pedagogisch medewerker wordt vaak gemakkelijk gedacht. Het is een hele verantwoordingsvolle functie. Daarnaast is het een absolute noodzaak dat een pedagogisch medewerker alle “ins en outs” van het vak uitdiept/bijhoudt en zodoende eigen kennis verbreedt. Om het vak goed te kunnen uitoefenen is ook het opbouwen van goede en stabiele oudercontacten belangrijk.

In december 2018 ben ik begonnen met de opleiding HBO pedagogisch medewerker/coach. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond in 2019. Vervolgens heb ik de functie van beleidsmedewerker geaccepteerd en toegevoegd aan mijn functie van pedagogisch medewerker.
Ik wil graag in mijn eigen team MikMak met de kinderen blijven werken en daarnaast het stukje beleidsmedewerker oppakken.

Inmiddels is de functie beleidsmedewerker goed geïntegreerd binnen onze organisatie. Bij deze functie is werken in een kleine organisatie met een korte communicatie een groot voordeel gebleken.